Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Înainte şi după: În spatele zâmbetului hollywoodian de la ClasicDent

Dinţi îngălbeniţi, ce şi-au pierdut culoarea naturală. De ce se întâmplă aşa? Există multipli factori care pot afecta culoarea dinților: starea igienică proastă a cavităţii bucale, înaintarea în vârstă, predispoziţia genetică, viciile şi chiar administrarea antibioticelor. Dinţii, ce şi-au schimbat culoarea, afectează nu doar zâmbetul şi aspectul exterior, ci şi dispoziţia. Şi pentru a face zâmbetul  cu adevărat hollywoodian, cea mai eficientă metodă – procedura curăţării şi albirii profesionale a dinţilor. În cadrul unui proiect special „Înainte şi După” noi am hotărât să aruncăm o privire în cabinetul stomatologic şi să vedem cum poate fi schimbat zâmbetul doar în câteva proceduri.  Aici, am fost ghidați de Uliana Dicusari, medic al clinicii stomatologice ClasicDent.

Zâmbetul alb imaculat a fost în toate timpurile un etalon al frumuseţii. Anterior, pentru obţinerea unui astfel de zâmbet erau puse în aplicare toate mijloacele posibile aflate la îndemână, care uneori nu erau deloc inofensive pentru dinţi. Spre exemplu, piatra de baie şi oţetul de vin în Egiptul Antic. Astăzi în ajutorul stomatologilor au venit tehnologiile moderne. Ele permit obţinerea unui zâmbet alb imaculat fără a dăuna dinţilor. Rapid, eficient şi pentru mult timp.

De ce se albesc dinţii?

Dacă aveţi pe dinţi tartru, pete de cafea, ceai şi tutun - nu vă indispuneţi. Acest lucru poate fi corectat prin curăţarea profesională a dinţilor cu albirea lor ulterioară. Şi toate acestea fără nici o daună pentru smalţ. Savanţii au demonstrat că după albire structura smalţului dentar se consolidează cu 25-35%, iar riscul apariţiei tartrului, cariilor şi parodontitei se reduce până la 40%. 

Cu ce preparate putem albi dinţii?

La clinica ClasicDent se aplică sistemul profesional de albire „Smiling System”(Italy), în care se folosesc gelurile  Professional Smiling Advanced HP şi Proffesional Smiling Plus HP. Gelurile conţin 38% de peroxid de carbamidă şi particule de foto-activatori. Aceste substanţe de albire se folosesc doar împreună cu lampa profesională Pro Light Machine. 

Identificarea culorii iniţiale a dinţilor, cu aplicarea grilei VITA Презентация отбеливающей системы Smiling System (Italy) - ClasicDent Кишинев
 

Cine poate şi cine nu poate recurge la albirea dentară?

De regulă, albirea dentară — este mai degrabă o procedură estetică, decât curativă. Din acest motiv merită să vă gândiţi la albirea dinţilor, dacă se va adeveri: 
  • schimbarea culorii dinţilor drept consecinţă a viciilor, de exemplu a fumatului;
  • schimbarea culorii cauzată de vârstă, deoarece smalţul cu anii se întunecă;
  • pigmentarea pronunţată a straturilor externe ale smalţului dentar;
  • schimbarea culorii dinţilor în urma traumelor sau afecţiunilor;
  • dinţi „tetraciclinici” întunecaţi din cauza administrării antibioticelor şi etc. 
Şi chiar dacă astăzi procedurile de reconstituire a zâmbetului vostru într-unul hollywoodian sunt inofensive şi indolore, totuşi pentru ele există câteva contraindicaţii: 
  • vârsta până la 18 ani;
  • sensibilitatea sporită a dinţilor;
  • sarcina şi perioada de alăptare;
  • alergie la componentele preparatului de albire;
  • boli oncologice.  
Ce vă aşteaptă: esenţa procedurii.

Pentru început, trebuie să înţelegem, că orice procedură trebuie să înceapă de la investigarea pacientului şi stabilirea cauzelor formării plăcii bacteriene şi schimbării culorii smalţului. Orice albire va fi eficientă la maxim, dacă va fi efectuată în mai multe etape. Şi prima etapă – este curăţarea profesională preventivă a dinţilor. 

 Профессиональная чистка зубов - до и после чистки - ClasicDent Кишинев
Rezultat Înainte de curăţare şi După curăţare   

Curăţarea profesională.

Este nu doar o metodă de curăţare a dinţilor de placa bacteriană şi coloniile bacteriene, ci şi o profilaxie excelentă a cariilor şi formării tartrului. 
 
Curăţarea profesională a dinţilor durează de la oră până la o oră şi jumătate. Ea include în sine curăţarea cu ajutorul unui aparat de detartraj cu ultrasunete, cu aplicarea sistemului Air Flow şi a unor periuţe speciale. Totul se încheie cu procedura de irigare a cavităţii bucale cu o soluţie antiseptică. 
 
Нанесение жидкого светоотверждаемого коффердама для изоляции десны 
Aplicarea cofferdamului fotopolimerizabil pentru izolarea gingiei 

La clinica ClasicDent curăţarea profesională a dinţilor se desfăşoară în trei etape. Prima – curăţarea cu ultrasunet cu ajutorul unui instrument special – aparat de detartraj. În această etapă se înlătură aproximativ 95% tartru şi 75% pete de cafea, ceai şi tutun. Atenţionăm că procedura este fără durere. Apoi executăm curăţarea şi şlefuirea dinţilor cu ajutorul sistemului Air Flow, adică cu un „jet special de aerosol” ce înlătură rapid placa bacteriană, şlefuind în acelaşi timp suprafaţa smalţului. Şi, în fine, a treia etapă – lustruirea cu perii şi paste. Peste 2-3 zile  după curăţarea profesională se efectuează procedura albirii dinţilor. 

Albirea dentară cu lampa.

Procedura albirii dentare cu lampa durează în jur de o oră. Ea include în sine aplicarea gelului, care se activizează la acţiunea unui anumit spectru de raze de lumină. Albirea profesională, de regulă, se desfăşoară într-o singură vizită. Însă, uneori, în dependenţă de densitatea smalţului, sunt necesare două vizite. 
 
Procedura albirii dentare cu lampa începe de la faptul că pe gingii se aplică un protector special, cofferdamul fotopolimerizabil, ce le protejează de acţiunea gelului de albire şi de radiaţia termică. De asemenea, se aplică şi retractorul (un dispozitiv special de lărgire din plastic pentru cavitatea bucală). Pentru a proteja ochii de lumina puternică în timpul procedurii pacientului i se îmbracă nişte ochelari speciali.

Aplicarea gelului de albireGelurile de albire: Professional Smiling Advanced HP
 

Următoare etapă: pe suprafaţa dinţilor se aplică o compoziţie specială de gel (Professional Smiling Advanced HP), ce conţine un accelerator foto-activabil. Pentru activarea gelului se foloseşte lampa de albire Pro Light Machine, ce emite unde de lumină de o anumită lungime de undă şi se fixează astfel încât fluxul de lumină să ilumineze concomitent dinţii superiori şi inferiori. Între timp, din gel se elimină oxigenul, ce înlătură petele întunecate de pe dinţi. Iluminarea gelului durează 45 minute. În acest interval de timp, pacientul poate asculta muzică, viziona un film.  

Активация геля с помощью световых лучейСравнение исходного цвета и результата отбеливания

 
Imediat după procedura albirii dentare medicul aplică pe dinţi  un “desensibilizant”. La moment acest gel  - este una din cele mai eficiente, sigure şi rapide metode pentru reducerea sensibilităţii dinţilor. 
 
Este important să ţinem minte: dacă în zona albirii sunt cavităţi carioase ori restaurări vechi neermetice, acestea trebuie tratate până la efectuarea procedurii în cauză. 
 
La finele procedurii pe dinţi se aplică o compoziţie mineralizabilă din calciu şi fluor, ce întăreşte smalţul. Şi iată că dvs. sunteţi deja posesorul unui zâmbet alb imaculat asemenea vedetelor de la Holly-Wood! 

Чистка зубов результат - стоматологическая клиника ClasicDent
 
Rezultat Înainte de curăţare şi După curăţare  

Довольный пациент - результат чистки зубовБелые зубы - результат чистки зубов
 
Pacient mulţumit 

Recomandarea specialistului: Cum să ne pregătim de procedura albirii dentare  şi să păstrăm albul imaculat al dinţilor pentru mult timp?

Nu sunt cerinţe deosebite pentru pregătire. Însă, după procedură timp de o săptămână trebuie să respectăm o dietă specială. Eu nu recomand pacienţilor să fumeze, să mănânce ciocolată, să bea cafea, vin roşu, apă dulce gazată şi alte produse, ce pot colora smalţul. Dacă vom urma aceste recomandări, atunci efectul albirii  poate fi menţinut timp de 2 ani.

Este oare inofensivă albirea dentară?
Această întrebare este pusă de fiecare pacient. Congresul Internaţional de Estetică Dentară din Montreal, desfăşurat acum câţiva ani, a adoptat rezoluţia: albirea – cea mai inofensivă din toate procedurile stomatologice. Albirea executată profesional va face zâmbetul sclipitor şi atrăgător, şi în plus nu va dăuna nici dinţilor şi nici organismului. 

Are oare albirea de sine-stătătoare anumite neajunsuri?

Selectarea metodei de albire trebuie efectuată doar cu ajutorul specialistului şi neapărat în urma unui examen minuţios a stării dinţilor şi gingiilor. Albirea de sine-stătătoare în condiţii casnice în cel mai bun caz nu va da efectul dorit, iar în cel mai rău caz poate avea consecinţe nefaste pentru sănătate.
De exemplu:
  • pătrunderea gelului de albire în cavităţile carioase, fisurile smalţului, defectele  cuneiforme;
  • iritarea membranei mucoase a gingiilor (prelingerea gelului de albire);
  • iritarea membranei mucoase a gâtului în cazul înghiţirii accidentale a gelului;  
  • posibilitatea reacţiilor alergice.  
Iată de ce, pentru a nu vă cauza daune  din neştiinţă sau din motivul unei întâmplări neplăcute, este mai bine să vă adresaţi la stomatolog. 
 
Довольный пациент стоматологической клиники ClasicDent в КишиневеTestimoniul pacientului:
"Acum de ceva timp a început să-mi displacă nuanţa dinţilor mei. Îmi doream un zâmbet alb imaculat. Şi m-am decis la albirea dentară cu lampa în cadrul clinicii stomatologice ClasicDent. 
 
La consultaţia prealabilă cu medicul stomatolog de la ClasciDent am discutat toate detaliile pentru efectuarea albirii dinţilor, am verificat starea cavităţii bucale. Pentru început mi-a fost recomandat să fac o curăţare profesională pentru înlăturarea plăcii bacteriene şi tartrului, după care să urmez procedura albirii dentare. Albirea dentară cu lampa a durat aproximativ o oră. Nu am simţit nici o durere: dinţii mei au fost prelucraţi cu o soluţie specială, pentru reducerea sensibilităţii.
.  
După încheierea procedurii s-a constatat, că dinţii mei s-au înălbit cu 3 nuanţe. Diferenţa între ceea ce a fost Înainte şi După – este considerabilă! Zâmbetul meu alb imaculat a început să atragă atenţia celor din jur. Şi asta nu e puţin. După albirea dinţilor, am început să mă simt mult mai încrezută şi plină de viaţă”


Curăţarea profesională şi albirea dentară  
 
Cost: curăţarea profesională - 40 €, 
          albirea profesională cu aplicarea capelor - 100 €, 
          albirea clinică cu aplicarea gelului - 200 €, 
          albirea clinică cu lampa profesională  - 250 €. 
Durata procedurii: 1-1,5 ore (la folosirea lămpii). 
Periodicitatea cursului: curăţarea – o dată la jumătate de an; albirea - cel mult 1 dată pe an.   

Publicat în http://www.allmoldova.md

Mult mai mult trebuie apreciat un dinte decât un diamant.
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD