Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Implantologie

Implantarea dinţilor – una din cele mai sigure şi durabile metode pentru restabilirea arcadei dentare. Implantul dentar reprezintă în sine un şurub de titan, care se înserează în os. În fond, implantul este rădăcina artificială a dintelui.

Avantajele implantării dinţilor: 
  • Implantele  permit suplinirea defectelor arcadelor dentare fără prepararea dinţilor adiacenţi.  
  • La exterior un dinte pe implant nu diferă cu nimic de un dinte natural sănătos.  
  • Înserarea implantelor în os opreşte resorbţia osului în regiunea dintelui (sau dinţilor) lipsă. Osul, lipsit de sarcină funcţională se atrofiază rapid. Înserarea implantului permite din nou solicitarea osului.
  • Cu ajutorul implantelor pot fi suplinite defectele arcadei dentare de orice extensie şi localizare.
  • Implantele oferă posibilitatea protezării maxilarului complet lipsit de dinţi cu construcţii fixe mai comode.
  • Nivelul modern de dezvoltare al stomatologiei permite în unele cazuri înserarea implantului imediat în urma extracţiei dintelui şi practic imediat confecţionarea coroanei pentru acesta.
  • Termenul de funcţionalitate al implantelor – 10-20 şi mai mulţi ani. 
 
Noi propunem pacienţilor noştri câteva sisteme de implantare: TAG Dental, IBT Implant și Dentium. Alegerea acestor sisteme este condiţionată de cerinţele noastre înalte pentru siguranţă şi calitate. 

Printre avantajele implantelor de la compania TAG Dental, IBT Implant este de menţionat rata înaltă de integrare, pericolul scăzut de traumatizare, cerinţele înalte faţă de calitate, restabilirea postoperatorie rapidă.  
 
Avantajele evidente ale sistemului Dentium sunt  estetica şi precizia de cel mai înalt nivel. Sarcina asupra implantului se distribuie proporţional graţie formei sale conice. Implantele acestei companii sunt mult mai durabile decât alte implante similare. 
 
Procedura implantării.
 
În osul maxilar pe cale chirurgicală se înserează şuruburi de titan. Chirurgul forează orificiile cu maximă acurateţe, apoi implantele dentare se înserează în os cu o forţă bine-definită. În timpul desfăşurării operaţiei rolul principal îl ocupă tehnica atraumatică de efectuare  a operaţiei. Tehnica operaţională atraumatică – reprezintă efectuarea unui şir de măsuri, ce prevăd alegerea corectă a accesului operaţional, respectarea strictă a regulilor de preparare a locaşului osos, instalarea implantului şi închiderea plăgii operaţionale. Orice plagă operaţională se poate cicatriza prin tensiunea iniţială doar în cazul respectării asepsiei şi realizării intervenţiei operaţionale cu traumatizarea minimă a ţesuturilor. 

Etapa 1. Cu ajutorul unor sfredele şi freze se creează un orificiu de diametrul necesar, în care ulterior va fi înşurubat implantul. Mai mult ca atât, acest orificiu se face strict după un anumit diametru şi adâncime. Acest lucru este necesar pentru ca implantul să se înşurubeze în orificiu cu o anumită forţă şi să se poată menţine în os, fără micro-mişcări suplimentare.     
 
Etapa 2.  În implantul fixat se înşurubează un capac steril de titan cu filet (acesta este un şurubel miniatural ce nu permite concreşterea osului şi mucoasei în interiorul implantului şi nu împiedică ulterior înşurubarea abutmentului pe implant). 
 
Implantul cu capacul montat se astupă la exterior cu gingia şi apoi se suturează. Din acest moment implantul este considerat instalat şi începe perioada de vindecare a plăgii operaţionale. De regulă operaţia se desfăşoară sub anestezie locală, ceea ce înseamnă că, vă veţi putea reintegra în graficul vostru de rutină.    
 
După 3-6 luni medicul constată faptul integrării complete a implantului şi instalează formatorul gingival. Formatorul gingival – este o parte componentă necesară pentru crearea conturului corect al gingiei. Formatorul permite gingiei, localizate în jurul rădăcinii artificiale, să capete forma naturală şi garantează un rezultat estetic frumos. 
 
Mai apoi, după formarea gingiei, în mediu acest proces durează 7-10 zile, putem purcede la etapa finală – confecţionarea coroanei. În laborator tehnicianul selectează abutmentul ce se potriveşte perfect (elementul de tranziţie între coroană şi implant), care se fixează ermetic de implant cu ajutorul unei cuplări conice speciale.    
 
Protezarea pe implanturi    
Scopul protezării pe implant – confecţionarea protezei dentare, care să asigure restabilirea integrităţii anatomice a arcadelor dentare, distribuirea adecvată a sarcinii asupra ţesutului osos adiacent şi efectul cosmetic al tratamentului. După principiul fixării protezele se împart în: fixe, condiţionat – detaşabile, combinate şi detaşabile. 

Tipul protezării depinde, mai întâi de toate, de numărul implantelor instalate. La înserarea a două, patru implanturi varianta construcţiei va fi detaşabilă. În timp ce la instalarea a şase, opt, şi uneori chiar mai multor implante dentare – se foloseşte varianta fixă a construcţiei cu fixare  pe şurub sau clasică cimentată, după tipul construcţiilor metaloceramice cu punţi. 
 
O condiţie necesară pentru distribuţia adecvată a tensiunii mecanice în ţesutul osos adiacent implantelor este tratamentul ortopedic calitativ şi planificat raţional. Pentru finalizarea cu succes a procedurii de implantare stomatologul-ortoped şi tehnicianul dentar conlucrează între ei. Mai întâi stomatologul-ortoped ia amprenta maxilarelor. Cu ajutorul acestei amprente se creează copia lor exactă, care se foloseşte ca model la confecţionarea unor dinţi noi. În procesul de lucru acest model este măsurat permanent pentru ca stomatologul-ortoped să poată face toate ajustările necesare. Astfel, în cele din urmă, medicul obţine un rezultat perfect, care este atât pe placul său cât şi a pacientului. 
 
Important: Din punct de vedere tehnic implantul este fabricat din titan pur. Titanul – este un metal bioinert, pe care sistemul imunitar al organismului uman nu îl percepe ca pe un corp străin şi din acest motiv el se integrează bine în ţesutul osos. Implantele sunt absolut inofensive pentru sănătate. Dezvoltarea contemporană a implantologiei demonstrează nişte rezultate de integrare de peste 98%. 

 
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2025.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD