Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Diagnosticare radioviziografică. Visiograf.

Tratamentul calitativ începe de la diagnosticare. Una din metodele aplicate este radiografia. La momentul de faţă în clinică se folosesc aparate digitale, ce asigură diagnosticarea la cel mai înalt nivel. Radiografia este folosită pentru diagnosticul afecţiunilor, în timpul tratamentului şi pentru controlul acestuia.  

Viziograful (complex radiografic Endos АСР Italy) – este un senzor, ce transformă iradierea radiologică în imagine digitală. 
 
Avantaje:
  • Reducerea dozei de iradiere al pacientului din contul procedurii scurte de iradiere. Dacă pentru viziografe (radiografia computerizată) sunt suficiente expuneri de 0.125 secunde şi mai puţin, atunci metodele clasice necesită o durată de expunere de aproximativ 0,5 secunde şi mai mult. De aici şi survine reducerea dozei de iradiere al pacientului până la 90%;
  • Apare posibilitatea prelucrării suplimentare a imaginilor primite de programele software;
  • Oportunitatea arhivării comode şi accesul rapid la baza de date a imaginilor; 
  • Nu mai este necesară developarea peliculelor, ceea ce asigură obţinerea rapidă a imaginii şi exclude necesitatea lucrului cu preparatele chimice. 



La clinica ClasicDent este folosit complexul radiografic Endos АСР (Italy). Aparatul dentar pentru captarea imaginilor Endos ACP este conceput pentru lucrul cu o eficienţa maximală. Utilizatorul trebuie să se concentreze complet asupra diagnosticului pacientului, întrucât însuşi procesul obţinerii imaginii nu necesită nici un efort. Endos ACP este dotat cu sisteme de autodiagnosticare, ce previn sau semnalează funcționarea eronată.  Un dispozitiv special de securitate protejează de conectarea întâmplătoare a expunerii radiologice. Aplicarea radiografiei digitale ne permite practic instantaneu să obţinem radiografia dinţilor.  Cu cât este mai înaltă calitatea imaginii, cu atât mai corect stomatologul va aprecia sănătatea dinţilor dumneavoastră şi constituţia maxilarului. Radiografia reflectă adâncimea cavităţilor carioase, permite verificarea stării rădăcinilor şi ţesutului osos, determinarea calităţii restaurărilor dentare anterioare.  
 



Metodele software de prelucrare a imaginii radiografice ne oferă posibilitatea de a schimba luminozitatea şi contrastul imaginii, de a evidenţia şi mări orice fragmente ale imaginii, de a stabili densitatea ţesuturilor, de a măsura distanţele, în special – lungimea canalului radicular, de a primi imaginea pseudo-tridimensională a dintelui, de a schimba polaritatea din negativ în pozitiv. Programul computerizat ne oferă posibilitatea examinării mai detaliate a unor sau altor zone, măsurării parametrilor necesari. Siguranţa şi promptitudinea primirii informaţiei – sunt atuurile de bază ale radioviziografiei. 

 
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD